Wijnhuizen

Wijnhuizen Italië

wijnhuizen

Subcategorieën

 • Anzivino

  Traditie en innovatie

  De wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan, samen met een passie voor de wijnwereld, was de motivatie die Sabrina en ik ertoe bracht om van Milaan naar het huis van Nebbiolo, in het noorden van Piemonte, en meer bepaald naar Gattinara te verhuizen. In 1998, na het kopen van land en het renoveren van een oude distilleerderij in het historische centrum van Gattinara, begonnen we wijngaarden te cultiveren en Gattinara DOCG en Bramaterra DOC te produceren. Sabrina's overgrootvader, oorspronkelijk afkomstig uit Romagnano Sesia, was de kuiper met de bijnaam 'Ciupasell', die het aandurfde valse meeldauw te genezen door de druiven één voor één te borstelen met een Bordeaux-mengsel. Zijn intuïtie leverde geweldige resultaten op die ertoe leidden dat grootvader Luigi al in 1930 diploma's van verdienste ontving. Een beetje zoals onze overgrootvader, hebben nieuwsgierigheid en aandacht voor kwaliteit ons altijd onderscheiden, maar het is vooral de wil om te experimenteren met respect voor traditie die ons nieuwe prikkels en voldoening heeft gegeven. We gaan graag tegen de stroom in met respect voor traditionele canons: we geloven in de personalisatie van kunst en wijn is een kunst voor ons!

  Ons bedrijf is klein en onze bedrijfsfilosofie is altijd gericht geweest op beperkte productiehoeveelheden met veel aandacht voor elk detail. Deze combinaties zijn ons belangrijkste kenmerk.

 • Bio Vio

  Generaties lang heeft de familie Vio het land dat eigendom is behouden door altijd de landbouwproducten van het gebied te verbouwen.

  "Het gebruik van pesticiden, herbiciden en chemische meststoffen maakt geen deel uit van de lokale traditie en we hebben niets anders gedaan dan doorgaan met de gewoonten van het verleden. Biologisch telen is noch een technische noch een economische keuze: het is gewoon cultureel "dit zijn de woorden van de eigenaar Aimone Giobatta die, samen met zijn vrouw Chiara, altijd in biologisch heeft geloofd en het land in 1989 heeft gecertificeerd.

  Vandaag beheren ze samen met hun dochters Caterina, Camilla en Carolina de verschillende bedrijfssectoren met passie en competentie, van de oogst tot de dagelijkse verpakking van aromatische kruiden, van agronomische zorg tot de vinificatie van de druiven, van gastvrijheid in de boerderij tot die van de kelder.

 • Cantina Castelnuovo...

  Het landgoed omvat het heuvelachtige gebied ten zuidoosten van het Gardameer en de meeste wijngaarden liggen in de gecontroleerde herkomstgebieden van Bardolino, Custoza, Lugana en Bardolino Superiore DOCG.

  Het hele grondgebied onder de gemeenten Castelnuovo del Garda, Sona, San Giorgio in Salici, Palazzolo, Peschiera, Sommacampagna, Colà, Lazise en Bardolino levert ongeveer 13.000.000 kilo druiven op. 

  Cantina di Castelnuovo del Garda houdt zich bezig met het promoten en distribueren van een breed scala aan producten in Italië en in het buitenland, en het verbeteren van hun imago door constante kwaliteitsverbeteringen. Om dit te bereiken vernieuwen leden hun technologie, beginnend met puur natuurlijke bewerkingen op wijnstokken en in de wijnmakerij met ultramoderne pers- en vinificatieapparatuur.

 • Cignano

  Trouw aan traditie, aan de kennis van de vaders, aan de natuurlijke roeping van een land is een van de eigenaardigheden die Cignano sinds de oprichting heeft gekenmerkt.

  Nu wordt het bedrijf geleid door de nieuwe generatie (de 4de): Annibale en Fabio, die zichzelf ironisch genoeg omschrijven als "voor altijd en altijd geëvolueerde boeren".

  Fabio en Annibale willen met Cignano willen emoties overbrengen van een gebied dat rijk is aan traditie en geschiedenis waarop de toekomst is gebaseerd en waarin ze met trots en sereniteit leven.

 • Tenuta Cocci Grifoni

  Het familiebedrijf is ontstaan ​​uit een lange traditie van binding met het land en passie voor wijnbouw: bijna honderd jaar ervaring in de productie van inheemse wijnen uit duurzame landbouw, handgemaakt met technieken met een lage enologische impact.

  Momenteel voeren wij Cocci Grifoni vrouwen het prestigieuze familiebedrijf uit. We zijn erg trots dat we uitstekende medewerkers in het team hebben die ons ondersteunen in de bedrijfsvoering en voor wie we zorgen voor optimale arbeidsomstandigheden geïnspireerd op de BSCI-gedragscode.

  Veel van onze aandacht gaat uit naar de lokale gemeenschap waarin we leven en waar onze inzet is gericht op het bevorderen van de kwaliteit van het gebied en zijn tradities, op het bevorderen van de toegang van jongeren tot de arbeidsmarkt door middel van stages en schoolalternatieve cursussen. werk, om lokale arbeidskrachten in te huren.

 • Poderi Costantini Antonio

  Tussen verleden en heden, de kunst van goede wijn

  Meer dan een eeuw geschiedenis getuigt van het werk en de passie van het bedrijf Costantini voor de kunst van goede wijn, een traditie die dit land van Abruzzen ziet als de hoofdrolspeler waar de familie Costantini in 1910 de wijnhandel begon en erin slaagde om in jaren te groeien door het prestige van zijn producten, met respect voor het milieu, de meest zorgvuldige teelt en de meest nauwgezette wijnbereidingstechnieken.

 • Poderi Vaiot

  De naam vertegenwoordigt alles waar ze in geloven: de cultuur, bestaande uit geweldige wijnen en een voortdurende zoektocht naar kwaliteit. De gronden in eigendom bevinden zich allemaal in Montà, in de buurt van het heiligdom van de Piloni, een gebouw van Romeinse oorsprong en een symbool van groot historisch belang.

  De wijngaarden zijn het bewijs van de ecologische inzet die Walter en Daniele Casetta ter harte gaan: hier groeien de druiven weelderig, tussen gezonde rijen omgeven door de wilde kruiden van Roero. Bonenkruid, Tanaceto, Cichorei... er groeien veel planten op de gronden, getuigen van de gezondheid en het welzijn van de bodem.

  Alle behandelingen die in de wijngaard worden uitgevoerd, worden met de grootste zorg en aandacht gecontroleerd en opgevolgd. Het meeste werk wordt handmatig gedaan om de natuurlijke biodiversiteit van deze gronden te behouden.

 • Dal Maso

  De geschiedenis van Dal Maso begon aan het einde van de negentiende eeuw op de heuvels van Montebello Vicentino in de provincie Vicenza.

  In de loop der jaren werden de meest prestigieuze gebieden van Gambellara en de Berici-heuvels in het zuidwesten van Vicenza bij aangekocht en begon ook de export naar tal van buitenlandse markten.

  Authenticiteit van de territoria is wat hen kenmerkt; elk van de wijnen spreekt over hun stijl, hun familie en het terroir van de Berici-heuvels, het Lessini-gebergte en Gambellara.

  Zij geloven dat het het land is dat de kwaliteiten bezit; de mens hoeft ze alleen maar te begrijpen. Het vakmanschap van hun wijnen weerspiegelt het onderzoek, het ontwerp en de zorgvuldige studie van de unieke kwaliteiten van elke wijngaard.

 • Farneto del Principe

  Vanaf het begin streeft Farneto del Principe naar kwaliteit met als doel de aroma's, geuren en smaken van het magische Calbria  over te brengen in hun wijnen. Door respectvol om te gaan met de grondstof constante wijnen te produceren met een grote persoonlijkheid.

  De biologiische wijngaarden van het bedrijf zijn het resultaat van een zorgvuldig herstel van de oude Cosenza-wijnstokken in de loop der jaren, waardoor ze vandaag kunnen bogen op een groot rassenplatform dat sterk verbonden is met het gebied en dat in staat is om de smaken, geuren en kenmerken van de regio te weerspiegelen.

 • Forchir

  Wij Friulianen zijn mensen van weinig woorden. Maar soms overtreffen we onszelf en weten we met één letter veel te zeggen. F voor Friuli, een gebied en een cultuur waar we terecht trots op zijn. F zoals Forchir, een wijnmakerij met meer dan een eeuw geschiedenis en een traditie die al vier generaties lang voortduurt. F voor de toekomst, die voor ons duurzame innovatie is, met respect voor de natuur. Ik vergat het, F zoals Franco: zo hebben vrienden me altijd genoemd.

  Gianfranco Bianchini

 • Cantina Fratelli Pardi

  Cantina Fratelli Pardi,

  continuïteit in de traditie.

  “Onze wijnen hebben hun eigen persoonlijkheid. Elke vintage is anders dan de andere en het is ons bijzonder belang om te respecteren wat de natuur ons biedt, zonder onze producten op welke manier dan ook te forceren of te manipuleren. We geloven sterk in ons territorium, in zijn cultuur en wijnbereidingstraditie en we zijn van plan dit alles aan de wereld te communiceren door middel van een fles die in staat is om onze waarden op zichzelf over te brengen ".

  Alberto Mario Pardi

 • Poderi Parpinello

  Technologisch geavanceerd bedrijf, attent op innovatie met respect voor de traditie van het gebied, onze wijnen worden verrijkt door de creativiteit, passie en ervaring die onze familie heeft opgedaan tijdens ongeveer zestig jaar activiteit op Sardinië. De geografische diversiteit van de wijngaarden maakt onze wijnen uniek en waardevol, gekenmerkt door frisheid, sappigheid, uitstekende structuur en natuurlijk een belangrijke minerale kwaliteit. Onze Cannonau, Vermentino, Monica, Cagnulari, Torbato en vanaf 2021 ook Semidano en internationale wijnstokken zoals Sauvignon, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon zijn ontworpen voor een steeds veeleisender wordende markt.

 • Cantine Lizzano

  De wijnmakerij is een pad ingeslagen om het merk te versterken en om meer toegevoegde waarde aan de leden over te dragen, de productie aan te passen aan de vraag van de markt en over te stappen van eenvoudige tafelwijnen naar wijnen met een typische geografische aanduiding en een gecontroleerde oorsprongsbenaming.

  Een vooruitziende visie die samen met de komst van nieuwe partners, in de loop der jaren heeft geleid tot een constante uitbreiding van de faciliteiten en modernisering in de bottelarij en van het eindproduct.

  De huidige president Rita Macripò heeft een verdere impuls gegeven en meer aandacht voor het productieproces, kwaliteitscontrole en marketing, waarbij zij het brede scala aan wijnen integreert op fles van hoge kwaliteit, op de markt gebracht onder eigen merken en ontworpen voor de meest veeleisende consumenten.

 • Salvadori

  Het bedrijf Villa Silvia, eigendom van de familie Salvadori, is sinds 1930 actief in de wijnsector, toen na de Tweede Wereldoorlog de oprichter Cesare Salvadori besloot zijn leven te wijden aan de wijnsector.

  Het werk van de oprichter werd vervolgens voortgezet door zijn zonen Bruno en Giuseppe, die het bedrijf vergrootten door de kwaliteit van het product te verbeteren en hun kennis van vader op zoon over te dragen.

  Momenteel is de bedrijfsleiding toevertrouwd aan Bruno Salvadori die de productie voor zijn rekening neemt, aan zijn vrouw Giuliana die het management-administratieve plan voor zijn rekening neemt, aan zijn zoon Francesco die afstudeerde als oenoloog en tenslotte aan zijn dochter Silvia voor de bedrijfsstrategieën.

 • Vivera

  ALLES BIJ ELKAAR!

  We zijn verenigd door vreugde, het streven naar kwaliteit en de passie voor dit prachtige land.

  BIOLOGIE EN ECOLOGIE VAN HET LEVEN

  De mens maakt wijn, van de aarde tot in de kelder. Dit is de reden waarom "ecologie" een term die ook betrekking heeft op het leven van de mensen die bij ons werken, hun welzijn, de kwaliteit van hun leven: hier is alles verenigd en in harmonie!

  VAN DE AARDE...

  Onze wijnen en onze olie zijn het resultaat van strenge zorg en toewijding en respect voor het milieu. Al het land wordt namelijk al meer dan 20 jaar biologisch bewerkt.

  ... NAAR DE KELDER

  Onze wijnmakerij is gelegen in de stad Linguaglossa, op de hellingen van de Etna, precies in het hart van Martinella, een historische wijk die strekt zich uit aan de noordoostkant van de vulkaan.

Actieve filters