kaas

Subcategorieën

  • kaas blauw schimmel

    Deze kazen hebben de typisch blauwe aders;

    gorgonzola (koe-IT), Blu61 (koe-IT-veenbessen en Roboso passito), roquefort (schaap-FR), Bleu d'Auvergne (koe-FR), aan Bleu des Moines (BE), Grevenbroecker-kaas of Achelse blauwe kaas (BE)

    stilton (koe-ENG-zoete wijn), Danablu of Danish Blue (koe-DNK) enz.

  • kaas vers

    We denken hier aan kazen zoals ricotta (eigenlijk geen kaas) (IT), verse platte kaas (BE), verse witte geitekaasjes (BE) enz.

  • kaas gewassen korst

    meestal heeft de korst van deze kazen een beetje een rood oranje schijn

    Taleggio (koe-IT), Chaumes (koe-FR) Herve kaas (koe-BE)

  • kaas witte korst

    Kazen zoals brie, camenbert enz.

  • kaas halfharde

    heel dikwijls abdijkazen en bergkazen met een half harde of half zachte structuur

    Gran Cru Di Grotta (schaap-IT), Alta Badia (koe-IT), Provolone Piccante (koe-IT), Fontina d' Aosta DOP (koe-IT)

  • kaas oude, harde

    kazen zoals oud Brugge, Parmigiana, pecorino, enz (meer gerijpte kazen)

Actieve filters