Anzivino

Traditie en innovatie

De wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan, samen met een passie voor de wijnwereld, was de motivatie die Sabrina en ik ertoe bracht om van Milaan naar het huis van Nebbiolo, in het noorden van Piemonte, en meer bepaald naar Gattinara te verhuizen. In 1998, na het kopen van land en het renoveren van een oude distilleerderij in het historische centrum van Gattinara, begonnen we wijngaarden te cultiveren en Gattinara DOCG en Bramaterra DOC te produceren. Sabrina's overgrootvader, oorspronkelijk afkomstig uit Romagnano Sesia, was de kuiper met de bijnaam 'Ciupasell', die het aandurfde valse meeldauw te genezen door de druiven één voor één te borstelen met een Bordeaux-mengsel. Zijn intuïtie leverde geweldige resultaten op die ertoe leidden dat grootvader Luigi al in 1930 diploma's van verdienste ontving. Een beetje zoals onze overgrootvader, hebben nieuwsgierigheid en aandacht voor kwaliteit ons altijd onderscheiden, maar het is vooral de wil om te experimenteren met respect voor traditie die ons nieuwe prikkels en voldoening heeft gegeven. We gaan graag tegen de stroom in met respect voor traditionele canons: we geloven in de personalisatie van kunst en wijn is een kunst voor ons!

Ons bedrijf is klein en onze bedrijfsfilosofie is altijd gericht geweest op beperkte productiehoeveelheden met veel aandacht voor elk detail. Deze combinaties zijn ons belangrijkste kenmerk.

Anzivino

Actieve filters